Ετικέτες

Αγγλικά στο Νηπιαγωγείο (3) Αγωγή Υγείας (9) Ανακοινώσεις (138) Ανακοινώσεις - ΠΕΙ.Σ (13) Άνοιξη (3) Απόκριες (19) Άρθρα (54) Αρχή Σχολικής Χρονιάς (29) Βήματα για τη Ζωή (1) Βιβλία για παιδιά (6) Γενέθλια (14) Γιορτές (13) Γιορτή της Μητέρας (16) Γιορτή του Πατέρα (1) Γλώσσα (5) Γονείς (31) Δήμος Λυκόβρυσης-Πεύκης (6) Έθιμα (2) Ειδική Αγωγή (1) Εκδηλώσεις Συλλόγου Γονέων (8) Εκδηλώσεις του Νηπιαγωγείου μας (32) Εκπαιδευτικές Επισκέψεις (3) Εκπαιδευτικοί (2) Επιμορφώσεις εκπαιδευτικών (1) Εργασία στο σπίτι (64) Εργασίες νηπίων (16) Εργαστήρια Δεξιοτήτων (10) Ευρωπαϊκά Προγράμματα (3) Η Βιβλιοθήκη στο Νηπιαγωγείο (11) Ημέρα-Νύχτα (2) Θεματικές προσεγγίσεις (46) Καινοτόμες παρεμβάσεις (6) Καλοκαίρι (4) Μαθηματικά (3) Νέα Προγράμματα Σπουδών (3) Νομοθεσία (2) Όμιλοι (10) Ονομαστική Εορτή (1) Παγκόσμιες Ημέρες (5) Πάσχα (8) Περιβάλλον (4) Ρομποτική (1) Σαρακοστή (2) Σχολική Ψυχολόγος (3) Τέχνες (1) Τηλεδιάσκεψη (30) Το Νηπιαγωγείο μας (2) Φιλαναγνωσία (2) Φυσικές Επιστήμες (1) Χειμώνας (8) Χριστούγεννα (31)

ArtMissions#Skills Labs

ArtMissions#Skills Labs
The e-twinning project's blog

Μπορείτε να απολαύσετε το ιστολόγιο μας σε όλες τις γλώσσες του κόσμου

Δευτέρα 7 Μαΐου 2012

Δραστηριότητες για τη μητέρα που γιορτάζει στις 13 του Μάη

Πώς γράφεται η λέξη "μητέρα"
Μαθαίνουμε να διαβάζουμε και να γράφουμε τη λέξη μητέρα.Μαθαίνουμε και το κάθε γράμμα της λέξης. Παίρνουμε ένα μικρό κομάτι από την ιστορία της Αγγελικής Βαρελλά "Πώς γράφεται η λέξη μητέρα". Κάθε γράμμα της λέξης "Μητέρα" είναι γραμμένο σε ένα χαρτόνι. Έτσι για να γράψουμε τη λέξη μητέρα:
 

Πήραμε 
το Μ από το Μέλι
το Η από τον Ήλιο
το Τ από το Τραγούδι
το Ε από το Ευχαριστώ 
το Ρ από το Ρόδο
το Α από την Αγάπη

Επιπλέον, θα μπορούσαμε εκτός από την εκτέλεση και παρουσίαση της δραστηριότητας από ομάδες παιδιών που θα "γράψουν" τη λέξη μητέρα κρατώντας τα χαρτόνια, να προχωρήσουμε τη δραστηριότητα σε ατομική, κάνοντας την ακροστοιχίδα που παρουσιάζεται στην ιστοσελίδα των συναδέλφων του 5ου Νηπιαγωγείου Σερρών,  


Βραβείο για τη μητέρα
Με τα παιδιά κατασκευάζουμε βραβεία για τη μητέρα όπου το καθένα έχει διαφορετική λεζάντα για κάθε νήπιο, ανάλογα με το βραβείο που δίνει το ίδιο στη μητέρα του, π.χ. βραβείο για τη μαμά της αγκαλιάς.

Πολύ καλή ιδέα από συναδέλφους στην ιστοσελίδα της "Pitsina"

http://pitsina-crafts.blogspot.com/2011/05/mother-awards.html 


Το δέντρο της μητέρας
Με τα παιδιά κατασκευάζουμε ένα μεγάλο δέντρο που αναρτούμε στην τάξη. Οι καρποί του είναι τα φρούτα της αγάπης, σε σχήμα καρδιάς, όπου κάθε παιδί εκφράζει την αγάπη του με λέξεις για τη μητέρα του, η νηπιαγωγός τη γράφει στην καρδιά. Όταν τελειώσουμε όλοι βάζουμε το φρόυτο της αγάπης πάνω στα κλαδιά του δέντρου της μητέρας.



Απίθανη ιδέα για ομαδική εργασία από τους συναδέλφους του 13ου και 17ου Νηπιαγωγείου Γιαννιτσών.
Δείτε την αναλυτικά στην ιστοσελίδα:
http://blogs.sch.gr/17nippell/archives/1196



Μια γιορτή για τη μητέρα


Οι μητέρες έρχονται στο σχολείο τη συγκεκριμένη ώρα και ημέρα που γράφει η πρόσκληση που θα τους έχουμε ετοιμάσει.
Στην εξώπορτα του νηπιαγωγείου μπορούμε να τοποθετήσουμε μια μεγάλη καρδιά από κόκκινο χαρτόνι, όπου πάνω της έχουμε κολλήσει καραμέλες και γράφουμε π.χ. "Μανούλα χρόνια πολλά κια γλυκά".
Οι μαμάδες κάθονται στις καρέκλες τους και τα παιδιά παρουσιάζουν τη γιορτή-έκπληξη που τους έχουν ετοιμάσει. Π.χ. λένε ποιήματα, τραγουδούν, τους χαρίζουν λουλούδια και χορεύουν όλοι μαζί. Στη συνέχεια τα παιδιά μπορούν να προσφέρουν στις μαμάδες τους ότι άλλο δωράκι τους έχουμε ετοιμάσει.

1 σχόλιο: