Ετικέτες

Αγγλικά στο Νηπιαγωγείο (3) Αγωγή Υγείας (9) Ανακοινώσεις (138) Ανακοινώσεις - ΠΕΙ.Σ (13) Άνοιξη (3) Απόκριες (19) Άρθρα (54) Αρχή Σχολικής Χρονιάς (29) Βήματα για τη Ζωή (1) Βιβλία για παιδιά (6) Γενέθλια (14) Γιορτές (13) Γιορτή της Μητέρας (16) Γιορτή του Πατέρα (1) Γλώσσα (5) Γονείς (31) Δήμος Λυκόβρυσης-Πεύκης (6) Έθιμα (2) Ειδική Αγωγή (1) Εκδηλώσεις Συλλόγου Γονέων (8) Εκδηλώσεις του Νηπιαγωγείου μας (32) Εκπαιδευτικές Επισκέψεις (3) Εκπαιδευτικοί (2) Επιμορφώσεις εκπαιδευτικών (1) Εργασία στο σπίτι (64) Εργασίες νηπίων (16) Εργαστήρια Δεξιοτήτων (10) Ευρωπαϊκά Προγράμματα (3) Η Βιβλιοθήκη στο Νηπιαγωγείο (11) Ημέρα-Νύχτα (2) Θεματικές προσεγγίσεις (46) Καινοτόμες παρεμβάσεις (6) Καλοκαίρι (4) Μαθηματικά (3) Νέα Προγράμματα Σπουδών (3) Νομοθεσία (2) Όμιλοι (13) Ονομαστική Εορτή (1) Παγκόσμιες Ημέρες (5) Πάσχα (9) Περιβάλλον (4) Ρομποτική (1) Σαρακοστή (2) Σχολική Ψυχολόγος (3) Τέχνες (1) Τηλεδιάσκεψη (30) Το Νηπιαγωγείο μας (2) Φιλαναγνωσία (2) Φυσικές Επιστήμες (1) Χειμώνας (8) Χριστούγεννα (31)

ArtMissions#Skills Labs

ArtMissions#Skills Labs
The e-twinning project's blog

Μπορείτε να απολαύσετε το ιστολόγιο μας σε όλες τις γλώσσες του κόσμου

Σάββατο 12 Απριλίου 2014

Πάσχα, Πάσχα, Πασχαλιά (κατασκευές και άλλα)

Αρχίσαμε να μιλάμε για το Πάσχα, πριν δύο εβδομάδες στο νηπιαγωγείο μας. Ξεκινήσαμε με την ανάγνωση μιας ιστορίας από το βιβλίο "Οι πιο ωραίες ιστορίες για το Πάσχα". Η ιστορία αυτή αναφερόταν στην παπαρούνα και το κατακόκκινο χρώμα της. Μας μετέφερε κατευθείαν στην εικόνα της σταύρωσης και από κει ξεκίνησε και όλη η συζήτηση μας σχετικά.
Συνεχίσαμε με γεωγραφία και ψάξαμε στο χάρτη την Ιερουσαλήμ, την πόλη που εκτυλίχτηκαν όλα τα γεγονότα των Παθών του Χριστού.
Εμπνευστήκαμε από τις ιστορίες που διαβάσαμε και ζωγραφίσαμε και μεις.




"Γράψαμε" τη λέξη Πάσχα με τις καρτέλες ανάγνωσης που έχουμε στο σχολείο και γνωρίσαμε το γράμμα π,Π.


Το αλφαβητάρι με τους γλωσσοδέτες

Παιχνίδι: Ποιος θα βρει τα περισσότερα;

Οι παρεούλες της αλφαβήτας

Η μπουγάδα της αλφαβήτας
"Μετρήσαμε" και λίγα αυγά (6), με τη βοήθεια μιας δραστηριότητας με τα χρωματιστά αυγά.



Δημιουργήσαμε ο καθένας το δικό του "αυγουλόδεντρο", με χαρτόνι κανσόν, τέμπερες και αυγά με διάφορα μοτίβα, τα οποία χρωματίσαμε με μαρκαδόρους και κρεμάσαμε στο αυγουλόδεντρο.


Τραγουδήσαμε και χορέψαμε με το τραγούδι της Μ. Θεοδωράκη από το περιοδικό Παράθυρο ", η Μαλάμω, η κοτούλα και τα κόκκινα αυγά.




Μετά τη Μαλάμω, βάψαμε και τα δικά αυγά κόκκινα, στο σχολείο. Το κάνουμε κάθε χρόνο, έτσι και φέτος ακολουθήθηκε η παράδοση!

Παράλληλα με όλα αυτά προχωρούσαμε τις τρει κατασκευές μας για αυτό το Πάσχα: κάρτα, καλαθάκι και λαμπάδα.

α. Κάρτα
Κάρτα (από το περιοδικό Παράθυρο)
Αρχίσαμε κολλώντας τα πούπουλα, κόβοντας και κολλώντας το κοτοπουλάκι. Κόψαμε στη συνέχεια τα αυγουλάκια, αφού κάναμε και λίγα Μαθηματικά, κάνοντας σειραθέτηση. Τα κολλήσαμε κι αυτά, γράψαμε ευχές στην κάρτα μας, και αυτό ήταν.



























β. Καλάθι
Καλαθάκι (από το περιοδικό Παράθυρο)
Κόψαμε τα λουλούδια μας, κόψαμε τα καλάθια μας, τα συναρμολόγησε η δασκάλα, τα γεμίσαμε χορταράκι και βάλαμε μέσα τα αυγά που βάψαμε και άλλα πολλά σοκολατένια.









γ. Λαμπάδα 
Λαμπάδα με ρύζι
Η φετινή μας λαμπάδα, είχε την περισσότερη προετοιμασία από τις άλλες δύο κατασκευές μας. 
Πρώτα, βάψαμε το ρύζι, αφού το βυθίσαμε σε νερό με γκοφρέ χαρτί του χρώματος της αρεσκείας μας και το αφήσαμε σχεδόν ένα 24ωρο για να "δέσει" καλά το χρώμα.
Στη συνέχεια το στραγγίσαμε και το απλώσαμε πάνω σε εφημερίδες να στεγνώσει εντελώς.
Μοιράσαμε στα παιδιά λαμπάδες - το καθένα επέλεξε το χρώμα που του άρεσε.
Μετά, τα παιδιά μας, επέλεξαν το καθένα ξεχωριστά αν ήθελαν να ανακατέψουν το ρύζι ή να βάλουν στη λαμπάδα τους, στρώσεις από ένα χρώμα τη φορά.
Τα περισσότερα επέλεξαν το ανακατεμένο χρωματιστό ρύζι.
Βάλαμε ατλακόλλα (χωρίς να τη διαλύσουμε) με πινέλο στο μέρος της λαμπάδας που θέλαμε να κολλήσουμε το ρύζι, απλώσαμε το ρύζι σε μια εφημερίδα και κυλήσαμε τη λαμπάδα μας πάνω στο ρύζι.
Επιλέξαμε κορδέλες και πετράδια και η δασκάλα φυσικά τα έδεσε και τα κόλλησε με σιλικόνη.












Να τα πως περιμένουν τα παιδιά να τα πάρουν,μόλις αποχαιρετιστούμε!!
















Και του χρόνου να' μαστε γεροί, καλά και μαζί!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου